Yvette Antoinette

Portret Fotografie

About me

Ik ben Yvette Leur geboren in Amsterdam en woon in Amersfoort.

De beste manier om mijn fotografie te omschrijven is Creatief Portret Fotograaf.

Bij het werk dat ik voorheen deed, was altijd een leegte. Er miste iets. Het ontbrekende stukje vond ik toen een goede vriendin mij introduceerde met haar fotografie. Ze drukte haar camera in mijn handen en vroeg, maak eens een foto van mij? In 2008 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera, deed een basiscursus en was verkocht.

Het gevoel van een concept uitwerken, fotograferen en delen voelt magisch voor mij.

Ook het onderzoeken en ontdekken van fotografie, kunst en de mooie creaties van verschillende artiesten gaf me het gevoel: “dit wil ik ook.” Een enkele foto, schilderij of woord kan al leiden tot een nieuwe idee voor een bijzonder portret.

Ik gebruik fotografie als vorm van creatieve expressie. Met een passie voor Fine Art, Vintage en Fashion, maak ik beelden die voorkomen uit mijn verbeelding, inspiratie en de eeuwige bron van mogelijkheden. Dit heeft allemaal bijgedragen aan het ontstaan van mijn unieke stijl waarin melancholie, nostalgie en romantiek vaak terug te vinden zijn.

Doordat alle facetten van de voorbereiding zelf doe, heb ik een soort “One stop shop” gecreëerd waarin make-up, haar, styling, aansturen model, uitwerken concept, spelen met licht en fotograferen is meegenomen. Pas recentelijk heb ik de stap gezet helemaal te gaan voor fotografie.

De persoonlijke uitdaging blijft om de persoon zo neer te zetten dat ze of zichzelf

of bijna niet herkennen door onder andere gebruik te maken van make-up en styling

of juist de opmerken, “Ja echt zoals ik ben.” Net dat ene moment, de juiste blik, een verhaaltje vertellen in één klik, daar ga ik voor.

 

Is mijn volgende unieke portret dat van jou?

 

Bij Yvette Antoinette Fotografie

* Unieke portretten.

* Portretten voor zakelijke doeleinden

* Fine Art Prints

* Creatieve workshops en Events

 

Focus

* Fine Art / Vintage / Fashion

* Creatieve Portretten

* Commerciële portretten

* Zakelijke portretten

 

 

Onderscheidend vermogen

Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld met een uniek, verhalend beeld waarin vaak elementen van natuur, melancholie, nostalgie en romantiek zijn terug te vinden.

                                                                            

 Missie

Het creëren van een foto experience waarbij alle aandacht is voor het individu. Door middel van haar, make-up en styling alle unieke elementen in de persoon accentueren en samen een prachtig portret neerzetten.

Er wordt niet altijd aan gedacht zelf een mooi portret hebben voor privé en/of zakelijke doeleinden. Als er zich dan een bijzondere gebeurtenis voordoet (verjaardag, jubileum) hoor je vaak, “We hebben helemaal geen mooie foto.” Terwijl vroeger mensen vaak geschilderd en tentoon werden gesteld.

Een mooie foto van jezelf kan bijdragen aan de zelfverzekerdheid en zelfbeeld.

 

Visie

Fine Art en Conceptuele portretten aanbieden in de vorm van photo shoots, print, workshops en events.

Het portretteren van personen met als uitgangspunt het meegeven van een unieke ervaring.

Het creëren van unieke portretten om zo het beste van de persoon te tonen.